Tilattujen opastusten hinnat

Arkisin
60 € (suomeksi ja ruotsiksi)
70 € (muut kielet)
120 € (teemaopastus)
140 € (teemaopastus muut kielet)

Lauantaisin ja sunnuntaisin
75 € (suomeksi ja ruotsiksi)
80 € (muut kielet)
150 € (teemaopastus)
160 € (teemaopastus muut kielet)

Tilattu opastus tulee perua viimeistään viikkoa ennen sovittua ajankohtaa. Lauantaiksi tai sunnuntaiksi sovittu opastus tulee perua viimeistään edeltävän viikon perjantaina. Tätä myöhemmin perutuista opastuksista peritään täysi hinta.

Koululaisopastukset ja selkosuomiopastukset opiskelijaryhmille maksuttomia ma–pe klo 9–16. Tämän ulkopuolisina aikoina opastukset maksavat 45 €. Peruuttamattomasta tai alle viikkoa aikaisemmin perutusta opastuksesta veloitamme 45 €.

Opastusten peruutukset ilmoitetaan osoitteeseen taidekoti(at)skr.fi.

Ryhmät voivat saapua Taidekoti Kirpilään 10 min ennen tilatun opastuksen alkamista.

Taidekoti Kirpilää ei vuokrata ulkopuolisia tilaisuuksia varten.

Ryhmäkäyntitiedustelut ja varaukset:
taidekoti(at)skr.fi tai 050 351 4337

Ryhmät ja erikoisopastukset

Taidekoti Kirpilä on avoinna ryhmille aukioloaikojen (ke 14–18 ja su 12–16) lisäksi sopimuksen mukaan myös muina aikoina. Vierailu sisältää noin 60 minuutin pituisen opastuskierroksen. Yhdelle opastuskierrokselle mahtuu enintään 20 henkilöä. Tätä suuremmat ryhmät varaavat kaksi opasta/opastusta, jolloin opastuksen hinta on kaksinkertainen. Yhden ryhmän vähimmäiskoko on noin 4 henkilöä, jos vierailu tapahtuu aukioloajan ulkopuolella.

Ryhmät voivat saapua Taidekoti Kirpilään 10 min ennen tilatun opastuksen alkamista.

Taidekodin oppaiden pitämiä teemaopastuksia voi nyt tilata ryhmille sopimuksen mukaan! Teemaopastettu vierailu kestää 60 min ja maksaa arkisin 120 € ja viikonloppuisin 150 €. Tilattavissa olevat teemaopastukset:

opas, FM Karoliina Arola:
– Kuoleman teema taiteessa
– Hyveiden ja paheiden monitulkintaiset kuvat
– ”Täällä on aika paljon nakuilua”: Alastomuus, häpeä ja häpeilemätön Kirpilässä
– Anarkiaa arkeen! Ei niin tavallista taidetta kotiseinillä
– Taide Juhani Kirpilän pakinoissa: ”Haluan kunnon taidetta enkä lankulle maalattuja hikisiä rintaliivejä”

opas, FM Katri Järvenpää:
– Lääkäri taiteen kerääjänä: Ruumiillisuus ja sen rajat
Maailmanmatkaajan kotona: Kirpilän kokoelman maat ja kaupungit
Valon ja värin taiteilijat: Suomalainen Septem-ryhmä: Magnus Enckell, Alfred William Finch, Mikko Oinonen ja Verner Thomé

opas, FM Suvi Leukumaavaara:
– Viipurilaiset taiteilijat Kirpilässä: Eero Järnefelt, Väinö Kamppuri, Nina Terno ja Sam Vanni
– Taiteilijanaisia Kirpilässä: Anna af Forselles, Maria Wiik, Beda Stjernschantz ja Helmi Biese
– Pietarin Taideakatemiassa opiskelleet taiteilijat Kirpilässä: Hugo Backmansson, Albert Edelfelt, Eero Järnefelt, Ilja Repin, Juho Rissanen ja Reidar Särestöniemi
– Pariisin Académie Colarossissa opiskelleet taiteilijat Kirpilässä: Elin Danielson-Gambogi, Hilda Flodin, Otto Mäkilä, Helene Schjerfbeck, Beda Stjernschantz ja Ellen Thesleff

opas, FM Eija Olsson (Opastuksen voi tilata suomeksi tai ruotsiksi.):
– Yrjö Saarinen – Vilken intensitet! Vilken exploderande färgglädje! / Yrjö Saarinen – Mikä intensiteetti! Mikä räjähtävä väri-ilo!
– Skulpturer och skulptörer! / Veistoksia ja kuvanveistäjiä!
Konstnärskvinnor i Kirpilä: Eva Cederström, Ester Helenius, Venny Soldan-Brofeldt ja Dora Wahlroos / Taiteilijanaisia Kirpilässä: Eva Cederström, Ester Helenius, Venny Soldan-Brofeldt ja Dora Wahlroos
– Konstnärskvinnor i Kirpilä: Fanny Churberg, Meri Genetz, Essi Renvall ja Elga Sesemann / Taiteilijanaisia Kirpilässä: Fanny Churberg, Meri Genetz, Essi Renvall ja Elga Sesemann

Opastuksen voi tilata myös queer-näkökulmasta tarkasteltuna, jolloin kokoelmaa katsellaan vinon katseen avulla, heteronormatiivisia konventioita purkaen.

Taidekoti tarjoaa myös lapsille suunnattuja opastuksia sekä selkokielisiä opastuksia. Lue lisää Taidekodista selkokielellä tästä. Näiden kierrosten kesto on noin 45 minuuttia. Opastukset ovat maksuttomia koululaisryhmille sekä työvoimapoliittisten suomen kielen kurssien ja kotoutumiskoulutusten opiskelijaryhmille, jotka saapuvat taidekotiin yhdessä opettajansa kanssa. Käynti Kirpilässä sopii kotoutumiskoulutuksen loppuvaiheisiin tai ryhmille joilla on vastaava kielitaito.

Mikäli ryhmä jättää saapumatta varaamalleen kierrokselle, eikä opastusta ole peruttu viimeistään viikkoa ennen sen sovittua ajankohtaa, perimme varauksesta 45 euroa.

Ryhmäkäyntitiedustelut ja varaukset:
taidekoti(at)skr.fi tai 050 351 4337

Kuva: Riitta Supperi

Koululaisryhmät

Taidekoti Kirpilä tarjoaa lapsille räätälöityjä opastettuja kierroksia koululaisryhmille. Opastuksen kesto on n. 45 minuuttia. Kierrokset ovat maksuttomia, mutta vaativat etukäteisvarauksen.

Taidekoti Kirpilä esittelee reumalääkäri Juhani Kirpilän (1931–1988) keräämää laajaa suomalaisen taiteen kokoelmaa. Kahdeksan huoneen ja 350 neliön huoneisto tarjoaa vaikuttavan elämyksen satojen taulujen ja veistosten keskellä. 1900-luvun ylellisen töölöläiskodin tunnelma ja henki on säilytetty alkuperäiseen tyyliin sisustetuissa tiloissa.

Ryhmät voivat saapua Taidekoti Kirpilään 10 min ennen tilatun opastuksen alkamista.

Koululaisryhmän kanssa saapuessa pyydämme huomioimaan, että Taidekoti Kirpilä sijaitsee kuusikerroksisen asuintalon ylimmässä kerroksessa. Hissiin mahtuu neljä henkilöä kerrallaan, joten suuret ryhmät käyttävät saapuessaan portaita. Porraskäytävässä tulee liikkua talon asukkaiden rauhaa kunnioittaen.

Taidekoti Kirpilän eteistilat ovat 1930-luvun asunnolle tyypillisesti pienehköt, ja eteiseen mahtuukin vain n. kymmenen henkeä kerrallaan. Erityisesti talviaikaan suurten ryhmien riisumisen ja pukemisen täytyy tapahtua erissä. Osa oppilaista voi odottaa oppaan kanssa seuraavassa huoneessa toisten pukiessa tai riisuessa. Taidekoti Kirpilässä liikutaan sukkasillaan tai sisäkengissä. Myös reput tulee jättää eteiseen tai toimistoon.

Ryhmän maksimikoko on n. 20 henkeä. Luokan oppilasmäärän ylittäessä tämän, pyydämme keskustelemaan järjestelyistä kierrosta varatessa. On hyvä, jos vierailulle osallistuu useampi kuin yksi aikuinen.

Koululaisopastuksella opas kertoo taidekokoelmasta ja sen keräilijästä ja aiheiltaan erityisesti lapsia kiinnostavista teoksista. Kokoelmasta löytyy esimerkiksi lukuisia eläinaiheisia töitä. Kierros etenee myös lasten kiinnostusten mukaan, eli lapsia kannustetaan esittämään kysymyksiä ja ajatuksiaan taideteoksista.

Taidekoti Kirpilä on kodinomainen, lämminhenkinen ja ainutlaatuinen, mutta se on myös taidemuseo. Kaikkea saa katsoa, mutta mihinkään ei saa koskea ilman lupaa. Seinillä on paljon arvotaidetta, minkä vuoksi tilassa tulee liikkua ryhmän mukana ja rauhallisesti. Vierailun aikana koululaisten asianmukaisesta käytöksestä huolehtivat ennen kaikkea mukana olevat opettajat ja ohjaajat.

Jos haluatte perua varaamanne opastuksen maksutta, se tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen sovittua ajankohtaa. Tätä myöhemmin perutuista opastuksista tai mikäli ryhmä jättää saapumatta varaamalleen kierrokselle, perimme varauksesta 45 euroa.

Kuva: Riitta Supperi