Taidekoti Kirpilän inspiroivassa ympäristössä on kuvattu Suomen Kulttuurirahaston tuottama SKR Podcast -keskustelusarja, jonka jaksoissa kaksi Rahaston apurahansaajaa tieteen ja taiteen eri aloilta keskustelee työstään.

Podcasteja on tähän mennessä ilmestynyt kolme: ensimmäisessä jaksossa ”Teatterin lohtu ja teologinen kaipuu” keskustelevat näytelmäkirjailija-ohjaaja Minna Harjuniemi ja sosiaalieetikko Toni Koivulahti. Toisessa jaksossa ”Rytmi, tila ja kompositio” arkkitehti Pekka Pakkanen ja säveltäjä Juho Kangas pohtivat työhönsä liittyviä luovia prosesseja, ja kolmannessa osassa ”Uskonnot ja toiseuden kohtaaminen” kysymykseen uppoutuvat uskontososiologi Johanna Konttori ja kuvataiteilija Ville Löppönen.

Dialogin kautta keskustelijat ja kuulijat saavat lisää ymmärrystä taiteen ja tieteen tekemisestä. Samalla avautuu mahdollisuus oppia luovaa työtä tai tiukkaa tiedettä tekevien ammattilaisten työtavoista ja ajattelusta – onko niissä enemmän eroja vai yhtäläisyyksiä?

Kuuntele podcast Kulttuurirahaston sivuilla tai katso koko tallenne YouTube/kulttuurirahasto. Podcasteja toimittavat Plato Productions, Olli Ahlroos ja Joakim Pusenius, ja ne on äänitetty ja kuvattu Taidekodissa kesällä 2018.