Calendar

huhti
24
ke
Teemaopastus: Lääkäri taiteen kerääjänä: Ruumiillisuus ja sen rajat Kirpilän kokoelmassa
huhti 24 @ 17:00 – 18:00
Teemaopastus: Lääkäri taiteen kerääjänä: Ruumiillisuus ja sen rajat Kirpilän kokoelmassa

Taidekodin opas, FM Katri Järvenpää esittelee lääkärin keräämän taidekokoelman erityispiirteitä.

Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.

Kuva: Rauno Träskelin

huhti
28
su
Konsertti: Ali Saad & Sanna Salmenkallio
huhti 28 @ 16:00 – 17:00
Konsertti: Ali Saad & Sanna Salmenkallio

Duo Ali Saad ja Sanna Salmenkallio yhdistää arabialaista runsautta pohjoiseen minimalismiin, irakilaista ilmaisuvoimaa suomalaiseen kaihoon.

Konsertissa kuullaan aistivoimaista arabirunoutta sekä ikivanhoina että uusina sävellyksinä. Laulaja Ali Saad kasvoi bagdadilaiseen muusikkosukuun ja oppi arabialaisen laulutekniikkansa kuuluisilta sediltään. Sanna Salmenkallio on monipuolinen muusikko, jonka sävellyksiä on kuultu paljon teatterissa ja elokuvissa. Duo tekee kiehtovaa tutkimusmatkaa kahden kulttuurin rajamaastossa. Konsertin kielinä ovat arabia ja suomi.

Ali Saad, laulu ja perkussiot

Sanna Salmenkallio, viulu ja piano

Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista. Konserttiin on 50 paikkaa, jotka täytetään saapumisjärjestyksessä.

Kuva: Anne Hämäläinen

touko
5
su
Svenskspråkig guidning
touko 5 @ 14:30 – 15:30
Svenskspråkig guidning

Vår guide Eija Olsson berättar om Juhani Kirpilä, donatorn av konstsamlingen, och de essentiella konstverkena i hans samling.

Ruotsinkielinen yleisöopastus, jolla Taidekodin opas, FM Eija Olsson kertoo Juhani Kirpilästä ja hänen lahjoittamastaan taidekokoelmasta.

Gratis inträde. Ej föranmälan. / Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.

Foto / Kuva: Rauno Träskelin

touko
8
ke
Kohtaamisia Kirpilässä
touko 8 @ 14:00 – 18:00
Kohtaamisia Kirpilässä

Taidekoti Kirpilä järjestää yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa teemapäivän, jonka aikana maahanmuuttajat ja kantasuomalaiset voivat tavata Taidekodin inspiroivassa ympäristössä.

Päivän aikana järjestetään selkokieliset yleisöopastukset klo 14.30 ja 16.00, joille kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Opastusten ohella Taidekotiin voi tutustua omaan tahtiin kierrellen tai Taidekodin henkilökunnan johdolla yhdessä keskustellen.

Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.

touko
12
su
Sibelius-Akatemian liedkonsertti
touko 12 @ 16:00 – 17:00
Sibelius-Akatemian liedkonsertti

Esiintyjät: Elisaveta Rimkevitch, sopraano & Niina Ranta, piano

Helsinkiläinen sopraano Elisaveta Rimkevitch (s. 1995) aloitti lauluopintonsa Sibelius-Akatemiassa Sirkka Parviaisen johdolla vuonna 2015. Hän valmistui keväällä 2018 musiikin kandidaatiksi ja tällä hetkellä jatkaa opintojaan kohti maisterin tutkintoa. Elisavetaa ovat opettaneet mm. Soile Isokoski, Johanna Rusanen-Kartano, Tuuli Lindeberg, Ilmo Ranta ja Tuula Hällström. Keväällä 2018 Elisaveta teki oopperadebyyttinsä Servilian roolissa Mozartin La clemenza di Tito -oopperassa Sibelius-Akatemian produktiossa. Pro Musica -säätiön hallitus nimesi Elisavetan vuoden 2017 nuoreksi muusikoksi. Tämän seurauksena hän esiintyi lokakuussa 2017 Tampere-talossa. Elisaveta kilpaili kesällä 2017 Timo Mustakallio -laulukilpailussa ja Kangasniemen kilpailussa 2018 ja oli molempien kilpailujen finalisti.

Niina Ranta (s. 1993) on Espoosta kotoisin oleva monipuolinen pianisti, joka opiskelee tällä hetkellä Tuija Hakkilan ja Ilmo Rannan ohjauksessa. Hän on osallistunut useisiin kilpailuihin ja esiintynyt lukuisissa soolo- ja yhtyetehtävissä Suomessa ja ulkomailla, viimeisimpänä Sibelius-Akatemian puhallinorkesterin solistina Musiikkitalossa helmikuussa 2019. Hänen opintojaan ovat tukeneet mm. Pro Musica- ja Martin Wegelius -säätiöt, ja hän oli Pro Musica -säätiön Vuoden nuori taiteilija vuonna 2017.

Elisaveta ja Niina tapasivat ensimmäistä kertaa valmistautuessaan Pro Musica -säätiön ”Vuoden nuoret muusikot 2017” -konserttiin. Yhteinen harjoittelu ja esiintyminen olivat taiteilijoille niin inspiroivaa, että he päättivät jatkaa yhteistyötä liedin parissa. He ovat esiintyneet duona useissa Sibelius-Akatemian konserteissa ja saaneet ohjausta mm. Ilmo Rannalta, Tuula Hällströmiltä ja Margareta Brandtilta. Syksyllä 2018 duo saavutti Helsinki Lied -kilpailussa jaetun kolmannen sijan. Niinaa ja Elisavetaa yhdistää rakkaus erityisesti ranskalaiseen ja slaavilaisen ohjelmistoon. Nuoret taiteilijat keskittyvät liedissä harmonian, tekstin ja sävyjen puhuttelevimman ilmaisun etsimiseen.

Ohjelma: Schubert – Kaprálová – Dvořák – Merikanto – Sibelius – Madetoja – Poulenc

Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista. Konserttiin on 50 paikkaa, jotka täytetään saapumisjärjestyksessä.

Kuva: Anastasia Kikas