Konsertit

Taidekoti Kirpilän liedkonserttisarja toteutetaan yhdessä Sibelius-Akatemian kanssa. Konserttien taiteellinen johtaja on Ilmo Ranta. Syksyllä 2000 aloitettujen liedkonserttien ajatuksena on liedperinteen elvyttäminen sille sopivassa ympäristössä, joka alun perin oli yksityiskoti tai salonki.

Kevään 2018 liedkonsertit:

su 18.3. klo 16

Marika Hölttä, sopraano

Juho Lepistö, piano

R. Strauss – Pylkkänen – Schumann

su 22.4. klo 16

Annika Leino, sopraano

Sonja Hendunen, piano

mm. Copland – Hindemith

Liput 11 euroa Ticketmasterista tai tuntia ennen konserttia Taidekoti Kirpilästä, jos ennakkomyynnistä on jäljellä. Lisätietoja: http://www.uniarts.fi/tapahtumat

Kevään 2018 muut konsertit:

su 11.2. klo 16

Hyväluoma Group

Hyväluoma Group juovuttaa patanalaisen viuluperinteen ajan henkeen. Syntymäkylänsä Patanan Paganiniksi luonnehditun viulisti Tero Hyväluoman johtama yhtye soittaa musiikkia, jota säveltäjä itse on kuvannut ”pohjoismaiseksi maailmanmusiikiksi jazz-, proge- ja elokuvamusiikillisin maustein”.

Triosta kvintettiin venyvässä live-kokoonpanossa Hyväluoman rinnalla soittavat useista eri jazz- ja kansanmusiikkiyhtyeistä tunnetut Harri Kuusijärvi (harmonikka), Matias Tyni (piano), Vesa Ojaniemi (basso) ja Jesse Ojajärvi (rummut).

Liput 11 euroa ja 6 euroa (lapset 2–16 v.) Ticketmasterista tai tuntia ennen konserttia Taidekoti Kirpilästä, jos ennakkomyynnistä on jäljellä: https://www.ticketmaster.fi/event/hyvaluoma-group-taidekoti-kirpilassa-lippuja/219869

su 4.3. klo 16

Pianoduo Maija Väisänen ja Maija Parko

Nelikätinen ohjelmisto flyygelillä, esiintyjinä Maija Väisänen ja Maija Parko.

W. A. Mozart: Fantasia f-molli K. 594

W. A. Mozart: Fantasia f-molli K. 608 

L. Kilpiö: Sous le soleil froid (2014–2016) 

 I Fleurs de glace 

 II Les Pics 

 III La forêt attend la mort 

 IV Cascade sombre, milieu blanc

F. Schubert: Fantasia f-molli D.940 

 Allegro molto moderato – Largo – Allegro vivace

Liput 11 euroa ja 6 euroa (lapset 2–16 v.) Ticketmasterista tai tuntia ennen konserttia Taidekoti Kirpilästä, jos ennakkomyynnistä on jäljellä.

to 29.3. klo 1920

PIANOPÄIVÄ 2018

Joka vuoden 88. päivä vietetään Kansainvälistä Pianopäivää. Päivän tarkoitus on koota yhteen pianon ystävät ympäri maailmaa genreihin katsomatta, juhlimaan pianoa ja pianonsoittoa, kehittämään pianokulttuuria edelleen, sekä järjestämään tapahtumia aiheen tiimoilta. Pianopäivän konsepti on tuore; sitä juhlitaan vasta kolmatta kertaa vuonna 2018. Ja nyt ensimmäistä kertaa Suomessa!

Konsertissa uuden sukupolven säveltäjä-pianistit esittävät omia kappaleitaan perinteikkäässä, intiimissä miljöössä Helsingin Töölössä. Saammeko esitellä:  Uuden pianomusiikin konsertti, 29.3.2018 ! 
HUOM: Tulethan paikalle hyvissä ajoin  yleisökapasiteetti on rajallinen 45 henkilöä.

OHJELMA

Mikko Patama: Synteesejä (flyygelille ja syntetisaattorille)
Paula Präktig: Melankolisia sävellyksiä soolopianolle
Nikita Naberukhin: Solistisia mietintöjä
Eetu Palomäki: Miten piano resonoi nykyajassa? Improvisaatioita flyygelille ja elektroniikalle

Liput Taidekoti Kirpilästä 5 € käteisellä.

Lisätietoja: Kansainvälinen pianopäivä

 

 

 

 

 

 

 

 

Imag

© HEINI LEHVÄSLAIHO