Yleistiedot

Taidekokoelman teoksia voidaan lainata taidenäyttelyihin kotimaassa tai ulkomailla museoalan yleisesti hyväksyttyjen periaatteiden mukaisesti. Lainapyynnöt osoitetaan museonjohtajalle.

Taidekokoelmaa ei kartuteta aktiivisesti. Poikkeustapauksissa kokoelmaan on liitetty yksittäisiä, kokoelman nykyisiä painopisteitä täydentäviä teoksia. Mahdollisista hankinnoista päättää museonjohtaja yhdessä Juhani Kirpilän rahaston hoitokunnan kanssa.

Kokoelmasta voi tilata yksittäisiä teoskuvia. Käyttöoikeuksia myönnetään tapauskohtaisesti. Kuvapyynnöt osoitetaan museoamanuenssille.

Taideteoskuvissa tekijänoikeuden haltijoita ovat sekä taiteilija että valokuvaaja. Taideteosten tekijänoikeudet ovat voimassa 70 vuotta taiteilijan kuolemasta ja valokuvan osalta suoja on 50 vuotta kuvan ottamisvuodesta. Kuvien tilaaja vastaa mahdollisista taiteilijan tekijänoikeuskorvauksista oikeudenhaltijoille, jos taiteilijan tekijänoikeus on voimassa. Oikeudenhaltijoita voivat olla joko taiteilijat, perikunnat tai tekijänoikeusjärjestö Kuvasto ry, jotka myöntävät edustamiensa oikeudenhaltijoiden käyttöluvat.